تارنمای «روان پژوه» توسط گروهی از روان شناسان بالینی و روان پزشکان تدارک دیده شده است. این تارنما در قالب یک مجموعه اطلاعاتی فعالیت می کند و در آن آخرین اطلاعات و یافته های مربوط به مباحث گوناگون روان شناختی و روان پزشکی در اختیار خوانندگان قرار می گیرد.
این مباحث دربرگیرنده موضوعات شایعی است که افراد در زندگی درونی و حیات روزمره اجتماعی خود با آنها مواجه هستند.
بدنة اصلی تارنما نوشتارهایی است که در صفحة نخست تحت عنوان مقالات در بالای صفحه آورده شده است.این مقالات که توسط متخصصان تهیه و به زبانی ساده نوشته شده در سه سطح ارائه شده اند. در سطح اول خواننده با خلاصه ای موجز از موضوع مورد بحث روبرو می شود. برای ورود به سطح دوم خواننده یا کاربر باید عضو تارنما یا سایت شود که عضویت او به سادگی و به رایگان انجام می گیرد. در سطح دوم خواننده با چکیدة مقاله اصلی و مطالب مندرج در آن مواجه می شود و اطلاعات بیشتری در مورد موضوع مورد علاقة خود کسب می کند.همچنین با عناوین ارائه شده در مقالهً اصلی نیز آشنا خواهد شد. در صورتی که خواننده یا کاربر متوجه شود که موضوع طرح شده در مقاله اصلی به کار او می آید واطلاع از مطالب آن به شناخت و آگاهی بیشتر او از موضوع می انجامد ویا در جهت رفع مشکل او مؤثر خواهد بود با پرداخت مبلغی که نحوۀ پرداخت آن در قسمت راهنمای کاربران آورده شده وارد سطح سوم مقاله خواهد شد و اصل مقاله در اختیار او قرار خواهد گرفت.مقالات در حجم متوسط پنجاه صفحه،حداقل سی و حداکثر هفتاد صفحه تنظیم شده اند وکلیۀ اطلاعات روزآمد موضوع مورد بحث را به صورت جامع در بر می گیرند.
سایر قسمتهای تارنما که به طور رایگان برای عموم قابل دسترس است عبارتند از مقالات و مصاحبه های تکمیلی در بخش "نگاهی دیگر"،داروهای روانپزشکی در بخش" داروخانه"،لغات و اصطلاحات روانشناسی و روانپزشکی در بخش "لغتنامه" ، اخبار مرتبط با بهداشت روان در بخش " اخبار"و نگاه و مروری بر کتابهای منتشر شده در حوزه علوم رفتاری..
(اعضاي تحريريه)
دكتر غلامحسين معتمدي- روانپزشك DR.GHOLAM HOSSEIN MOTAMEDI

دكتراي پزشكي از دانشكده پزشكي دانشگاه تهران
دكتراي روانپزشكي از دانشكده پزشكي دانشگاه تهران
روانپزشك بيمارستان خاتمالانبياء
صاحب امتياز و مدير مسئول ماهنامه زمان 1370 تا 1380
تأليفات: انسان و مرگ نشر مركز ويراست دوم1387
آواز امشب نشر مركز 1388
ترجمه: كتاب موسيقي و ذهن نشر مركز چاپ دوم 1387
روانشناسي مدير موفق نشر مركز چاپ هشتم 1387
وب سایت:www.doctormotamedi.com
دكتر ندا عليبيگي

دانشجوي سال آخر دكتراي روانشناسي باليني دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي تهران
فارغالتحصيل رتبه اول كارشناسي ارشد روانشناسي باليني سال 1383 دانشگاه علوم پزشكي ايران
مدرس دانشگاه بينالمللي امام خميني قزوين 1385 تاكنون
مدرس دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مركزي در دوره كارشناسي روانشناسي باليني (1385)
مدرس دانشگاه جامع علمي كاربردي در دوره كارشناسي 1384 (تاكنون)
روانشناسي باليني فرهنگسراي خانواده زير نظر انستيتو روانپزشكي تهران (1387 – 1386)
همكار پژوهشي جهاد دانشگاه علوم پزشكي ايران (1381 تاكنون)
مجري چند طرح پژوهشي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران
تأليفها: كتاب روانشناسي مرض (آسيب شناسي رواني) ويژه كارشناسي ارشد انتشارات پوران پژوهش (1387)
كتاب روانشناسي عمومي ويژه كارشناسي ارشد انتشارات قلمچي (1386)
كتاب راهنماي اوليه مهارتهاي مشاوره و روان درماني براي پزشكان عمومي انتشارات ارجمند
كتاب زمينه روانشناسي (روانشناسي عمومي) انتشارات پوران پژوهش
نوشتن مقالات مختلف در فصلنامههاي مجلات علمي و ارائه مقاله در سمينارها و همايشهاي علمي داخلي، خارجي از جمله كنگره سالانه درمانهاي شناختي رفتاري (فنلاند سپتامبر 2008)، دومين كنگره آسيايي روان شناسي (مالزي، ژوئن 2008)، هفتمين كنگره بين المللي ISAPP (كانادا جولاي 2007)، كنگره جهاني درمانهاي رفتاري ـ شناختي (اسپانيا، مارس 2007) و...
هليا جعفري
كارشناس ارشد روان شناسي و كارشناسي روانشناسي باليني از دانشگاه علامه طباطبايي
روانشناس (اختلالات رفتاری نوجوانان و جوانان)کلینیک مشاوره و خدمات روانشناختی ایران
مدرس (زبان تخصصي روانشناسي مقطع کارشناسی ارشد)موسسه آموزش عالي مهستان
ارائه مقاله علمی در سي و هشتمين كنگره بينالمللي EABCT
انتشار مقاله در مجله پزشكي جمهوري اسلامي ايران به زبان انگليسي (اوت 2007، جلد 21)
انتشار مجموعه سئوالات كنكور كارشناسي ارشد روانشناختي (زبان تخصصي)، كانون فرهنگي آموزشی
راضيه مخبرياننژاد -فوق ليسانس روانسنجي

مدرس مهارتهاي زندگي ـ طرح مشترك جهاد دانشگاهي ايران، شهرداري (1387)
مدرس دورههاي آمادگي كارشناسي ارشد موسسات آزاد علمي (1386 تاكنون)
روانشناس مركز چند تخصصي ستون فقرات وابسته به جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي (1387)
تأليفات: كتاب روانشناسي مرض و كودكان استثنايي ويژهي كارشناسي ارشد انتشارات پوران پژوهش (1387)
كتاب روانشناسي ارشد ويژه كارشناسي ارشد انتشارات قلمچي (1386)
كتاب روانشناسي عمومي ويژه كارشناسي ارشد انتشارات قلمچي (1386)
كتاب روانشناسي عمومي ويژه كارشناسي ارشد انتشارات پوران پژوهش
ارائه مقالات در سمينارها و همايشهاي علمي داخلي و خارجي از جمله كنگره جهاني درمانهاي رفتاري ـ شناختي (اسپانيا ـ مارس 2007)
(یادداشت سر دبیر)
انسان در ابعاد پنج گانه جسمی، احساسی، فکری، اجتماعی و معنوی حیات خود پیوسته با چالش هایی روبرو می شود که برای حل موفقیت آمیز آنها نیازمند کسب اطلاعات لازم و آشنایی با روش های سازنده و انطباقی حل مسائل است. نیل به سلامت روحی و روانی تنها با مدیریت صحیح این ابعاد و ایجاد هماهنگی در میان آنها امکان پذیر است. بنابراین هر فردی باید پیوسته عمق و گستره اطلاعات خود در این زمینه را افزایش دهد. تاسف آور است که اطلاعات بسیاری از افراد در مورد اتومبیل یا موبایل و چگونگی نگهداری آنها بیشتر از آگاهی آنان در مورد مسائلی از قبیل تکوین شخصیت سالم، تربیت کودکان، ساختار احساسی انسان، بهداشت روانی، مدیریت روابط شخصی، مقابله با استرس و دهها مباحث حیاتی دیگر است که خوشبختی و شادکامی ما وابسته به آنهاست.
هنگامی که افراد به علت بروز مشکلات رفتاری، ارتباطی یا احساسی به متخصصان حرفه ای مانند روان پزشک، روان شناس، مشاور و غیره مراجعه می کنند، نیاز اولیه آنها تعریف مسئله و تشریح ابعاد و چگونگی شکل گیری آن و سپس راههای بهینه انطباق با مسئله یا حل آن و آگاهی از روش های جلوگیری از بروز مسئله در آینده است. اما متاسفانه در اکثر موارد به علت فراوانی مشغله متخصصان و اختصاص ندادن وقت کافی به هر مراجع، به این نیاز اولیه پاسخ داده نمی شود. در نتیجه در کوتاه ترین زمان ممکن و با سریع ترین روش موجود یعنی نسخه ای شامل چند دارو یا توضیح مطالبی کلیشه ای و فاقد عمق کافی، فرد، مراجع یا بیمار به ظاهر درمان و در باطن جواب و از در رانده می شود. و این در حالی است که از یک سو فرد کمترین آگاهی و اطلاعاتی در مورد مشکل خود و نحوه مقابله با آن دریافت نکرده است و از سوی دیگر اکثر مشکلات زندگی فراتر از آنند که با یک یا چند داروی معجزه آسا حل شوند. تازه همه اینها در شرایطی است که به علت پایین بودن سطح بهداشت روانی، بسیاری از افراد حتی آگاه نیستند که دارای یک مشکل روحی، احساسی، رابطه ای یا رفتاری هستند و تعداد زیادی از آنها که بر مشکل خود آگاهی دارند، نمی دانند به چه کسی و یا چه متخصصی باید مراجعه کنند. در آخر هم آنهایی که به متخصصان مراجعه می کنند، بر اساس آنچه که گفته شد پاسخ درخوری دریافت نمی کنند. این امر در قلمرو پزشکی عمومی و جسمانی هم دیده می شود. بسیاری از پزشکان گویی کسر شان خود می دانند که در مورد بیماری فرد با او گفتگو کنند و اطلاعاتی به او بدهند. آنها نه تنها الفبای موازین ارتباط حرفه ای با بیمار را رعایت نمی کنند بلکه با رفتاری به دور از ادب و انسانیت با او روبرو می شوند.
در نتیجه فرد گرفتار، مراجع یا بیمار که معمولا به دنبال معجزه یا راه حل معجزه آساست، از سر ناآگاهی یا ساده اندیشی و یا تن آسایی به کس یا گروهی مراجعه می کند که به او وعده درمان قطعی، حتمی و فوری می دهد. اگر خدای نکرده به اعتیاد پناه نبرد و به دام رمال، فال بین، پیشگو و از این قبیل افراد نیفتد، سراغ استاد فلان و بانو بهمان می رود که یکی بنیانگذار مکتب محال و جمال است و دیگری مبتکر آخرین روش های کسب آرامش روحی و اعتلای معنوی. یکی وعده پرواز می دهد و دیگری از عبور از اشیا صحبت می کند و سومی با هیپنوتیزم به درمان همه دردها و مشکلات می پردازد. انواع گروه های درویشی و روش های شبه عرفانی با چاشنی موسیقی تخدیری و اشعار صوفیانه هم که به هدایت رهروانی گمشده می پردازند فراوانند و بعضی از آنها ریشه چندصد ساله دارند.
فرد گرفتار در بهترین حالت به روان شناسی و بازار کتاب ها و محصولات روان شناختی روی می آورد. بازاری به نام روان شناسی عامیانه ( pop psychology ) که در ممالک راقیه منفعت طلبان از پیش قلل آن را فتح و انواع و اقسام محصولات خود را راهی بازار ما کرده اند. ترجمه های گوناگون کتاب های اکثرا فاقد ارزش در این قلمرو در قطع های مختلف به فروش می رسند تا حلال مشکلات کسانی باشند که می خواهند مسئله خود را شناسایی کنند، از چند و چون آن آگاه شوند و به رفع یا درمان آن بپردازند و این سرآغاز گمگشتگی دیگری است که در قلمرویی مثلا حرفه ای و تخصصی رخ می دهد.
فهرست این کتابها شامل عناوینی مانند: مبارزه با کمرویی، کامیابی در عشق، ازدواج موفق، جلوگیری از پرخاشگری، مقابله با اضطراب و مشکلات جنسی و دستورالعمل های زندگی موفق مانند پنج قانون طلایی خوشبختی، هفت گام رسیدن به موفقیت و رموز دستیابی به ثروت است که در کنار آن صدها کلاس و کنفرانس و تور چندمنظوره دکان های چند نبشی را در این بازار تشکیل می دهند.
با توجه به عناوین این کتاب ها و تیراژ آنها و اقبالی که نسبت به این دکان ها وجود دارد، باید اکثر افراد در خوشبختی و سلامتی زندگی کنند و مشکلات همه حل شده باشد. اما نگاهی به آمار آسیب های فردی، خانوادگی و اجتماعی نشان می دهد که اکثر این کتاب ها و مجالس تنها سرابی بوده اند برای تسکین کاذب تشنگی گرفتاران و دلخوشی موفق کسانی که هر دری را کوفتند و راهی نیافتند.
پس پاسخ چیست و راه کدام است؟ باید کوشید، کسب اطلاع کرد، شناخت از شخصیت خود را ژرفا بخشید، مهارت های اجتماعی لازم برای مدیریت روابط را فراگرفت، دانش خود از اصول اولیه بهداشت روان و موازین سلامت روحی را ارتقا داد و با مباحث مربوطه آشنا شد تا اگر مشکلی رخ داد بتوان آن را شناسایی کرد و راه برخورد صحیح با آن را فراگرفت. در بسیاری از مواقع ظاهرا مشکلی وجود ندارد اما خود زندگی کردن یا هنر زندگی ظرایفی دارد که باید آنها را آموخت. چرا ما فکر می کنیم می توانیم همسر، پدر، برادر، مادر یا شریک زندگی خوبی باشیم بدون آنکه چیزی در این باره بدانیم یا خوانده باشیم یا با اصول اولیه مربوط به هر مبحث خاص آشنا باشیم. چطور می توانیم از روابط اجتماعی سازنده ای برخوردار شویم بدون آنکه از یافته های دانش بشر در این زمینه اطلاعی داشته باشیم.
تارنمای روان پژوه بر آن است که به مباحث گوناگون روان شناسی، روان پزشکی و علوم رفتاری بپردازد. در حقیقت این مباحث چیزی جز توضیح و توصیف مشکلات یا مهارت های مربوط به زندگی کردن نیستند. در بسیاری از این مقاله ها الفبای هنر زندگی و زیستن تبیین و ترسیم می شوند و لذا وقوف بر آنها برای همگان ضروری و سودمند است. برخی از مباحث هم به شرایط خاصی برمی گردد که تجربه ویژه یک فرد را تشکیل می دهد و آگاهی بر آنها برای او مشکل گشا خواهد بود. مقالات این تارنما توسط متخصصان حرفه ای که همگی در قلمرو روان پزشکی و روان شناسی آموزش دیده اند تالیف یا ترجمه شده است. سعی بر آن بوده است که مطالب نه به زبان خشک و علمی آکادمیک بلکه به زبانی که برای عموم قابل استفاده باشد تهیه شود. اميدواريم خوانندگان محترم به كمك اطلاعات گردآوري شده در اين تارنما بتوانند به شناخت ژرف تري از ماهيت رواني، احساسي و رفتاري خود دست يابند و تا حد ممكن مشكل خود را شناسايي كنند و در مسير و راستاي رفع و حل آن قرار گيرند. ناگفته نماند كه اين اطلاعات جايگزيني براي كمك هاي حرفه اي ارائه شده توسط مراجع صاحب نظر مانند روانپزشكان، روان شناسان و مشاوران نيست بلكه خواننده را ياري مي كند تا به نحو احسن و به شكلي بهتر توانايي استفاده از اين خدمات حرفه اي را كسب كند.
به هر حال هدف اصلی این تارنما ارائه اطلاعات علمی و قابل اطمینان از سوی متخصصان و مراجع حرفه ای معتبر با زبانی ساده و قابل درک است تا بتواند خلاء ارتباطی موجود در میان افراد جامعه و مراجع حرفه ای را پر کند. این اطلاعات نه چراغ جادوی خوشبختی شماست و نه روشی صددرصد تضمینی برای موفقیت ارائه می دهد. تنها به شما می آموزد که بیاموزید. زیرا تنها آموختنی که همراه استمرار و پشتکار باشد می تواند شما را در مسیری قرار دهد که به اهداف یک زندگی سالم و همراه با آرامش درونی و هماهنگی بیرونی نزدیک شوید. نیل به خوشبختی، رضایت و موفقیت به خود شما بستگی دارد و به کوشش و وقتی که برای افزایش آگاهی خود صرف می کنید.